9,99

Na een carrière die hijzelf graag briljant noemt, maar die in werkelijkheid vrij middelmatig was, heeft ex-ambassadeur Louis Kessler zich teruggetrokken in Luang Prabrang, de vroegere hoofdstad van Laos.
Jarenlang heeft hij via de diplomatieke post oosterse kunstvoorwerpen naar België gesmokkeld. Door zijn grenzeloze hebzucht heeft hij zich bovendien gecompromitteerd met Birmese drughandelaars. Met zijn butler, die hij behandelt als een slaaf, leidt hij een rustig vrijgezellenbestaan tussen pornovideofilms en boeken over de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft vriendschap gesloten met een Vietnamese kruidendokter, die hem onder meer inwijdt in verdraaid confucianisme. Dat deze een ‘mol’ is van de communistische geheime dienst kan hij uiteraard niet vermoeden. Evenmin dat zijn eigen butler zwarte magie bedrijft. Het is evident dat deze situatie alle elementen bevat voor immanente gerechtigheid.

Jef Geeraerts (1930) is de grootmeester van de crime in de Lage Landen. In zijn misdaadromans weet hij harde actie, een explosieve stijl en een kritische maatschappijvisie te combineren met een meeslepende verteltechniek.

‘De sfeer van Zuidoost-Azië die Geeraerts tergend langzaam opbouwt is schitterend (…). Terwijl je leest ruik je de wierook, sta je midden in een tempel, zie je de bonzen bedelend voorbijlopen.’ De Morgen


Jef Geeraerts (1930-2015) was een van de grootste schrijvers van misdaadromans van de Lage Landen. Hij wist harde actie, een explosieve stijl en een kritische maatschappijvisie te combineren met een meeslepende verteltechniek. De zaak Alzheimer…
>

Details


Auteur(s) : Jef Geeraerts
ISBN : 9789044619201
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 264
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : april 2011

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven