11,99

Op 13 april 2006 vertrekt Freddy Verstuyft, commissaris van de Gerechtelijke Politie te Antwerpen, per hogesnelheidstrein naar Gordes, in de Provence, om de paasvakantie bij zijn goede vriend en ex-commissaris Eric Vincke door te brengen.
Precies op de dag dat hij aankomt, wordt er in de streek waar Vincke woont een gruwelijke moord gepleegd. In een afgelegen grot wordt bij toeval het onthoofde lichaam van de eenzame bewoner, een oncoloog, ontdekt. Het politieapparaat treedt in werking. Commissaris van de Police Judiciaire Louis Blanc wordt met het onderzoek belast. Hij is al jaren bevriend met Vincke. Samen hebben ze al enkele moordzaken besproken en opgelost.
Het onderzoek verloopt moeizaam vanwege een lastig probleem: het betreft een geval zonder duidelijk motief of aanknopingspunten.
Alles heeft te maken met een gigantische internationale fraude in de revolutionaire behandeling van borstkanker met stamcellen, wraakneming en het criminele milieu van Marseille.
Ongetwijfeld tot opluchting van vele lezers voert Jef Geeraerts in zijn boeiende nieuwe roman Cro-Magnon nog eenmaal zijn befaamde speurders Vincke en Verstuyft ten tonele. Wederom moet het beroemde duo in moeilijke omstandigheden de waarheid boven tafel zien te krijgen. Zoals altijd heeft Jef Geeraerts, de Vlaamse grootmeester van de crime, zich bij het schrijven van zijn nieuwe roman uitvoerig gedocumenteerd bij onder meer de Franse politiediensten.


Jef Geeraerts (1930-2015) was een van de grootste schrijvers van misdaadromans van de Lage Landen. Hij wist harde actie, een explosieve stijl en een kritische maatschappijvisie te combineren met een meeslepende verteltechniek. De zaak Alzheimer…
>

Details


Auteur(s) : Jef Geeraerts
ISBN : 9789044619058
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 240
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : april 2011

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven