8,99

Carl Yvan Diehl (CYD), een welgestelde, vijftigjarige weduwnaar, brengt zijn dagen aangenaam door op een riant buitenverblijf, na een succesvolle carrière als beleggingsadviseur. Hij houdt ook van mooie, jonge vrouwen.
Op dezelfde dag als CYD onverwacht Pearl, de beeldschone dochter van een vroegere vriendin, op bezoek krijgt, gaat zijn zakenpartner en accountant er met twee miljoen dollar vandoor. Tussen CYD en Pearl ontstaat een waanzinnige seksuele passie, maar Pearl blijkt in meer opzichten een ideale vriendin. Via een gsm-nummer komt ze te weten dat de accountant in de buurt van Dallas, Texas, verblijft. CYD en Pearl hoeven niet lang na te denken en besluiten de man achterna te vliegen, om hem het Geld afhandig te maken.
De reis verloopt niet zonder problemen. CYD ontdekt dat Pearl ernstig gestoord is. Ze lijdt aan BPD (Borderline Personality Disorder). De gevolgen zijn niet te overzien, en de situatie loopt finaal uit de hand.
De inhoud van Geld is verzonnen, maar de symptomen van BPD heeft Jef Geeraerts grondig bestudeerd.

Jef Geeraerts (1930) is de grootmeester van de crime in de Lage Landen. In zijn misdaadromans weet hij harde actie, een explosieve stijl en een kritische maatschappijvisie te combineren met een meeslepende verteltechniek.

‘Het stilistische talent van Geeraerts zorgt ervoor dat Geld weer een boek is dat je van je slaap berooft!’ Het laatste nieuws


Jef Geeraerts (1930-2015) was een van de grootste schrijvers van misdaadromans van de Lage Landen. Hij wist harde actie, een explosieve stijl en een kritische maatschappijvisie te combineren met een meeslepende verteltechniek. De zaak Alzheimer…
>

Details


Auteur(s) : Jef Geeraerts
ISBN : 9789044619065
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 224
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : juni 2011

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven