11,99

In het legendarische Ten oorlog zette Tom Lanoye acht koningsdrama’s van Shakespeare naar zijn hand. In Hamlet versus Hamlet maakt hij een even gedurfde en ingrijpende bewerking van ‘het stuk der stukken’.
Hamlet wordt algemeen gezien als het eerste moderne theaterpersonage hij dubt meer dan hij handelt. Als ‘halfwas’ voelt Hamlet zich bovendien verpletterd door de wereld van de volwassenen. Zo ontstaat een personage dat weifelt tussen zelfhaat en zelfoverschatting, tussen minachting voor zijn zwakke zelf en minachting voor de onzuivere wereld.
In het nastreven van zijn ambities en in het bestrijden van zijn angsten komt hij, tijdens een onverwachte en krachtig nieuwe eindscène, letterlijk oog in oog te staan met zichzelf: Hamlet versus Hamlet.

Tom Lanoye (1958) staat bekend als auteur van succesromans als Kartonnen dozen, Sprakeloos en Gelukkige slaven. Maar zijn grootste talent ligt misschien nog in het theater. Veel van zijn stukken werden gespeeld op Europese festivals en zijn nu al klassiek Mefisto for ever, Mamma Medea, De Russen!, Bloed & rozen, Atropa, et cetera.
Lanoye kreeg de Constantijn Huygens-prijs 2013 voor zijn hele oeuvre.

De pers over Lanoyes toneelwerk:
‘Een kroon voor Lanoye!’ de groene amsterdammer
‘Groots theater over grootse thema’s.’ de morgen
‘In de beste der shakespeareaanse tradities’ le monde ‘Interessant, vernieuwend en rijk.’ financial times
‘Geniaal en pakkend.’ frankfurter allgemeine zeitung
‘Lanoye preludeert op Shakespeares teksten zoals een meesterpianist op composities van grote componisten’ vrij nederland


Tom Lanoye (1958) is romancier, dichter, columnist, theaterauteur en performer. Hij schreef bestsellers als Ten oorlog, Het goddelijke monster, Het derde huwelijk, Zuivering en De draaischijf. Veel van zijn proza is verfilmd en er werd…
>

Details


Auteur(s) : Tom Lanoye
ISBN : 9789044625981
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 160
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : maart 2014

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven