12,99

Het magnum opus van Lanoye is de zogenaamde ‘Monstertrilogie’, bestaande uit Het goddelijke monster, Zwarte tranen en Boze tongen. Drie meeslepende en vaak hilarische romans waarin een invloedrijke familie en een tapijtimperium ten onder gaan, tegen de achtergrond van een land dat eveneens in een diepe crisis verkeert… Een regelrechte popart-Buddenbrooks à la Flamande.
Het hoofdpersonage is de beeldschone kindvrouw Katrien Deschryver. Zij schiet, bij een jachtongeval in Zuid-Frankrijk, haar echtgenoot dood omdat ze denkt dat hij een everzwijn is. Thuisgekomen en beschuldigd van moord voelt ze zich geen misdadigster maar een martelares. Als in een spiegelpaleis raakt ze omringd door schimmen van haarzalf. Zo wordt haar verhaal dat van een uiteenvallende familie in een uiteenvallend land in het hart van Europa.


Tom Lanoye (1958) is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van ons taalgebied. Hij ontving voor zijn oeuvre zowel de Gouden Ganzenveer als de Constantijn Huygensprijs.Er is werk van hem vertaald en gespeeld…
>

Details


Auteur(s) : Tom Lanoye
ISBN : 9789044619799
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 864
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : augustus 2011

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven