Een Slagerszoon met een brilletje

7,99

Een slagerszoon met een brilletje is het prozadebuut van Tom Lanoye. In vier verhalen laat hij al heel wat facetten zien van zijn latere, veelzijdige vakmanschap: de formidabele stilist, de inventieve fantast, de absurdist die waarheid en leugen, humor en tragiek, perfect weet te mengen.
Maak kennis met Achille van den Branden, ‘de man die alle boeken ter wereld heeft gelezen’ op één na, dat hem te gronde zal richten. Maak kennis met garagehouder en wrakkenverzamelaar Jules, die zich gruwelijk verminkt uit liefde voor zijn nochtans hondstrouwe echtgenote Alice. Maar maak vooral kennis met Lanoye zelf, die in Een slagerszoon met een brilletje de fundamenten legt voor twee van zijn meest gelezen en geprezen romans, Kartonnen dozen en Sprakeloos samen bekend als De Wase trilogie.

Tom Lanoye (1958) is een van de meest gelezen en gelauwerde schrijvers van België. Hij is romancier, dichter, columnist, scenarist, theaterauteur én hij schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk. Hij stond op de shortlist van alle grote prijzen en werd bekroond met onder meer driemaal de Gouden Uil Publieksprijs, driemaal humo’s Gouden Bladwijzer, de Gouden Uil Literatuurprijs, de Henriette Roland Holstprijs en de Gouden Ganzenveer voor zijn hele oeuvre. Veel van zijn prozawerk is verfilmd, zijn toneelstukken worden gespeeld op alle grote theaterfestivals van Europa. Hij woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad.

‘Het waarachtigste wat ik in de Vlaamse literatuur las sinds Willem Elsschot.’ het nieuwsblad

‘Het verrukkelijkste bundeltje verhalen uit la Flandre profonde sinds Louis Paul Boon.’ knack

‘Een hoogtepunt in de Vlaamse letteren, in de traditie van auteurs als Hugo Claus en William Faulkner.’ het vrije waasland

‘Ironie, gevatte formulering, verbeeldingskracht Lanoyes prozadebuut vertoont dat alles rijkelijk.’ ons erfdeel

‘Zijn ingenieus opgebouwde en fantasierijke vertellingen wekken ontroering en besef van tragiek.’ het parool


Tom Lanoye (1958) is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van ons taalgebied. Hij ontving voor zijn oeuvre zowel de Gouden Ganzenveer als de Constantijn Huygensprijs.Er is werk van hem vertaald en gespeeld…
>

Details


Auteur(s) : Tom Lanoye
ISBN : 9789044620979
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 184
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : april 2012

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven