5,99

Fazio heeft een moeilijke scheiding achter de rug. Hij is zijn werk kwijt en heeft geldgebrek. Hij kan zijn psychiater niet meer betalen. Hij is stevig aan de drank. Hij besluit een tijd lang bij zijn moeder te gaan wonen, een verbitterde vrouw die nooit meer de oude werd sinds haar man, Fazio’s vader, op een tragische manier stierf.
Fazio is van plan op zoek te gaan naar een nieuwe baan, of naar een andere manier om aan geld te komen. Hij is op zoek naar nog veel meer, maar op den duur weet hij niet meer naar wat precies. Tijdens talloze tochten door zijn eigen stad, die hij niet genoeg kent om hem te doorgronden, spreekt hij wildvreemden aan, leert hij verschillende mensen kennen, verplaatst hij zich van hot naar her, en krijgt hij de kans om snel geld te verdienen.
Maar kansen zijn er om gemist te worden. Zo zit het leven van Fazio in elkaar. Hij versaagt echter niet. Ooit komt de dag dat zelfs hij die niet voor het geluk geboren is het toch in het vizier zal krijgen.
Fazio is de tragikomische hoofdfiguur in een roman over de gaten in het bestaan en over de mogelijkheden om die te vullen. Tevens is De droogte een studie over menselijk contact, het gebruik en misbruik van taal en gebaren, de kleine kanten van het leven, de verschrikking en de wapens ertegen in de handen van gewone mensen van vlees, bloed en brein.

Herman Brusselmans (1957) publiceerde meer dan veertig andere boeken. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver.

‘Een onweerstaanbaar geestige en spannende roman.’ Thomas van den Bergh, Elsevier

‘Wie hier niet voor valt is gek. Lang leve Brusselmans.’ Kees’t Hart, Leeuwarder Courant


Herman Brusselmans werd geboren te Hamme op 9 oktober 1957. Na veel vijven en zessen groeide hij uit tot misschien wel een heel belangrijk auteur. De schrijver is bescheiden, beleefd en vriendelijk. Vele fans zijn…
>

Details


ISBN : 9789044619409
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 332
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : november 2011

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven