7,99

Drie losers gaan op zoek naar een drummer en vragen het ik-personage of hij de taak op zich wil nemen. Hij hapt toe en aldus begint de geschiedenis van de slechtste band die Gent ooit heeft gekend. Toch winnen ze een rockprijskamp, waarna de ellende pas goed begint. Maar te midden van al deze ellende is er de troostende liefde tussen het ik-personage en zijn vrouw Lio.

Ex-drummer wordt bevolkt door halvegaren, gekke meisjes, de legendarische Koning van Siam, kale gefrustreerden, dode vorsten, een sadistische minister en een sergeant in een dwangbuis, die zich bewegen in een wereld van haat, nijd, onbegrip, machtsvertoon, drank, drugs, mislukte seks en onuitroeibare domheid. Het ik-personage en zijn vrouw proberen zich, zonder zich af te zonderen, tegen deze wereld te beschermen. Met Ex-drummer zette Herman Brusselmans een nieuwe stap op het pad dat slechts wordt betreden door de groten uit de literatuur.

In 2007 gaat de film Ex-drummer in première, het speelfilmdebuut van regisseur Koen Mortier, gebaseerd op deze inmiddels klassieke roman.

Herman Brusselmans (1957) publiceerde meer dan veertig boeken. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver.

Ex-drummer: als je eraan begint, ben je verloren.’ De Limburger

‘Brusselmans vlamt dit keer in zijn turbostijl door het wereldje van pseudopopvedetten.’ De Standaard

 


Herman Brusselmans werd geboren te Hamme op 9 oktober 1957. Na veel vijven en zessen groeide hij uit tot misschien wel een heel belangrijk auteur. De schrijver is bescheiden, beleefd en vriendelijk. Vele fans zijn…
>

Details


ISBN : 9789044619492
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 176
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : juni 2011

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven