Informatie

Terugkeer van bonanza

Herman Brusselmans
Omvang
296 p.
Druk
1
Verschenen
28-06-11
Fonds
P - Nederlandse fictie


Guggenheimer, een onafhankelijk televisieproducent, is steenrijk, redelijk dom, en hij heeft geen gevoel voor humor. Maar dankzij de nog grotere domheid van anderen lijkt hij behoorlijk slim, en met zijn onbedachtzame grote bek is hij zelfs vermakelijk.
Guggenheimer heeft één grote droom en dat is de nieuwe, definitieve, Vlaamse versie van de ‘alltime classic’ Bonanza op het scherm krijgen. Hierbij wordt hij, bedoeld of onbedoeld, tegengewerkt en geholpen door enkele concurrenten en collega’s, een paar vrienden en vijanden, zijn in relatieproblemen verzuipende ex-vrouw, zijn weggemoffelde broer, zijn Joyce lezende secretaresse, twee tattoospecialisten en vele, vele anderen.
Om bij te komen van het werk houdt Guggenheimer zich bezig met zijn enige hobby: zijn BMW zo dicht mogelijk parkeren bij de plaats waar hij moet zijn. Ontelbare wodka’s nuttigend weet hij werk en hobby te combineren tot een perfecte mix, die hem onherroepelijk naar de top in televisieland zal brengen.
De terugkeer van Bonanza is een hilarische roman die voor en achter de schermen van de commerciële televisie speelt. Te midden van alle fictieve en niet-fictieve personages die elkaar voor de voeten lopen is de grote Guggenheimer een van de meest tragikomische protagonisten uit het oeuvre van Herman Brusselmans.